Hořčice ze zeleniny
140 min.
Ingredience
- 3kilogramyRajčata
- 1kilogramCibule
- 1kilogramKapie
- 4stroužkyČesnek
- 5decilitrůOlej olivový
- 5decilitrůHořčice plnotučná
- 130gramůSůl
- 150gramůCukr krupice
- 3kusyFeferony
- 1lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
56 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Nezralá rajčata omyjeme, z feferonek a kapií odstraníme jádřince a zeleninu nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na menší kousky. Všechnu zeleninu pomeleme na mlýnku na maso.
- 2Pomletou zeleninu dáme do hrnce, přidáme sůl, pepř, cukr, nové koření, nakonec vmícháme hořčici. Podle vlastní chuti dochutíme kari kořením. Na mírném ohni za častého promíchání suroviny vaříme 120 minut.
- 3Ještě horkou hořčici rozdělíme do teplých skleniček. Zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Skleničky s hořčicí necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.