Hořčičná omáčka se srdcem
110 min.
Ingredience
- 750gramůTelecí srdce
- 1litrHovězí vývar základní
- 60gramůŠalotka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMascarpone
- 40gramůHořčice kremžská
- 10gramůHořčice Dijonská
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20mililitrůPomerančová šťáva
- 5gramůSůl
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
34 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
939 mg
Cukr
553 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme pod pokličkou doměkka.
- 2Vývar vyvaříme na 500 ml. Maso nakrájíme na malé kousky. Šalotky a česnek pokrájíme nadrobno.
- 3Rozehřejeme máslo, osmažíme na něm šalotky a česnek, přidáme mouku a opražíme dozlatova. Přilijeme vývar a vaříme 10 minut. Vmícháme mascarpone, všechny druhy hořčice a šťávu z citrusů. Omáčku osolíme a opepříme. Vložíme maso, prohřejeme a dochutíme koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.