Hořčicová tvarohová omáčka
10 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh jemný
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 40gramůHořčice plnotučná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
78 mg
Cukr
59 mg
Postup přípravy
- 1Tvaroh našleháme s mlékem, přilijeme olej, citronovou šťávu, osolíme, osladíme podle chuti a přidáme hořčici. Vše dobře promícháme.
- 2Nakonec do omáčky vmícháme jemně nakrájenou pažitku (nebo petrželku).
- 3Podáváme k rybím pokrmům, k masům nebo k pokrmům z vajec. Omáčku můžeme použít i při přípravě zeleninových salátů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.