Hořčicové čatní

33 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata, jablka, feferonky omyjeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Nakrájené ovoce vložíme do hrnce, kde za častého promíchání rozvaříme. Rozvařené ovoce mixérem rozmixujeme a potom propasírujeme přes cedník. Odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme do hrnce.
  • 2
    Šťávu dochutíme novým kořením, pepřem, zázvorem, hřebíčky, vlijeme ocet, přisypeme cukr a sůl. Všechny suroviny ještě povaříme přibližně 10 minut. Na konci vmícháme hořčici, povaříme 3 minuty, zamícháme a stáhneme z ohně.
  • 3
    Připravenou směs rozdělíme do teplých skleniček, zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.