Horská čočka v rajčatové omáčce

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev, celer a šalotku spolu s osušeným tofu nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    V hrnci na 2 lžících rozehřátého margarínu osmahneme najemno nakrájený pórek, připravenou mrkev, šalotku, celer a tofu. Vmícháme rajčatový protlak a vše prohřejeme. Zalijeme balsamicem a přivedeme k varu. Potom přilijeme zeleninový výre, přidáme čočku, rajčata, snítku tymiánu a nasekanou petrželku. Za občasného míchání zvolna vaříme asi 25 minut.
  • 3
    Nakonec vmícháme zbylý margarín nakrájený na kostičky a pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Každou porci ozdobíme lístky ze snítky tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.