Horská čočka v rajčatové omáčce
50 min.
Ingredience
- 100gramůTofu uzené
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 2kusyŠalotka
- 50gramůPórek
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceMargarín
- 100gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 4lžíceBalsamico ocet
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůČočka horská
- 400gramůRajčata loupaná celá
- 2kusyTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl horská
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev, celer a šalotku spolu s osušeným tofu nakrájíme na malé kostičky.
- 2V hrnci na 2 lžících rozehřátého margarínu osmahneme najemno nakrájený pórek, připravenou mrkev, šalotku, celer a tofu. Vmícháme rajčatový protlak a vše prohřejeme. Zalijeme balsamicem a přivedeme k varu. Potom přilijeme zeleninový výre, přidáme čočku, rajčata, snítku tymiánu a nasekanou petrželku. Za občasného míchání zvolna vaříme asi 25 minut.
- 3Nakonec vmícháme zbylý margarín nakrájený na kostičky a pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Každou porci ozdobíme lístky ze snítky tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.