Houbařské křepelky
100 min.
Ingredience
- 2kilogramyKřepelka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMarmeláda limetková
- Nádivka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůŠalotka
- 400gramůHouby čerstvé
- 60gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- Omáčka
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 40mililitrůLimetka
- 200mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 40gramůPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
39 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Křepelky kuchyňsky připravíme a vykostíme.
- 2Houbová nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené šalotky a za občasného míchání je 3-5 minut zpěníme, až změknou, ale ještě nemění barvu. Přidáme houby, 2 minuty je smažíme, potom
- 3hrnec odstavíme. Přimícháme strouhanku a vejce, pepř a sůl. Nádivku necháme vychladnout, potom jí naplíme křepelky.
- 4V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme limetkovou marmeládu a vše dobře za mírné teploty promícháme. Křepelky osolíme. Důkladně je potřeme připravenou směsí.
- 5Dáme je na větší pekáč vymazaný máslem. Pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Šťávu z pekáče přelijeme do menší nádoby, přilijeme vývar a asi 5 minut vaříme. Ochutíme limetkovou šťávou.
- 6Limetková omáčka: Do šťávy přilijeme vývar a přivedeme k varu. Potom 5 minut mícháme, aby se vývar se šťávami mírně svařil.
- 7Zašleháme smetanu. Omáčku průběžně promícháváme, opatrně ohříváme, až je hladká. Přidáme polovinu petrželové natě, podle chuti přisolíme. Křepelky podáváme s limetkovou omáčkou, zdobíme je zbylou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.