Houbová krémová polévka
39 min.
Ingredience
- 125gramůLišky čerstvé
- 150gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyŠalotka
- 40gramůOvesné vločky
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 6decilitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Lišky a hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupané šalotky drobně pokrájíme. Ovesné vločky dobře promyjeme a propláchneme v sítu pod tekoucí vodou (1 l) a necháme je odkapat. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2V hrnci si rozpálíme olej s máslem, přidáme šalotku, kterou zpěníme, pak přidáme houby, kmín, pepř a za stálého míchání je osmažíme téměř dozlatova. Smažíme je přibližně 5-7 minut. Polovinu hub odebereme a odložíme. Na zbývájící houby přidáme vločky, promícháme a osmažíme je dozlatova. Smažíme je přibližně 3-4 minuty. Přilijeme zeleninový bujón a pomalu vaříme přibližně 10 minut. Poté přimícháme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Polévku rozmixujeme, přidáme odložené houby, petrželku, promícháme, dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.