Houbová paštika s cibulí
100 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 1kusČesnek
- 250gramůHovězí maso mleté
- 1kusPetržel - nať
- 3mililitrySůl
- 3mililitryPepř černý mletý
- 50gramůMouka polohrubá
- 200gramůListové těsto
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5kilogramHouby čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu rozehřejeme na 200°C. Římský hrnec opláchneme ve studené vodě. Houby řádně očistíme a velké nakrájíme na čtvrtiny, menší na polovinu, máslo necháme rozpěnit na pánvi, houby na něm podusíme přibližně 5 minut. Houby následně vyndáme z pánve a odložíme bokem. Bílky oddělíme od žloutků. Česnek s cibulí oloupeme a na jemno nasekáme.
- 2Cibuli a česnek zamícháme společně s mletým masem, žloutky a nakrájenou petrželkou, směs důkladně promixujeme ručním mixérem. Houby smícháme s mletým masem, podle chuti ochutíme solí a pepřem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme jej s masem.
- 3Listové těsto vyválíme na pomoučněném válu tak, aby zaplnilo celý římský hrnec a aby zbyl ještě dostatek na zakrytí paštiky. Navlhčenou formu necháme okapat, na dno položíme první vrstvu těsta.
- 4Do římského hrnce vložíme masovou směs. Na maso položíme další vrstvu těsta. Na okraje důkladně zatlačíme, aby se vrstvy spojily. Hrnec přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu při teplotě 200°C.
- 5Po vyjmutí necháme paštiku 5 minut zchladnout, posléze ji vyjmeme z formy a nakrájíme na silnější plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.