Houbová polévka po francouzsku

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme a následně bez omývání nakrájíme na tenké plátky. Celer očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Šalotku taktéž oloupeme a nasekáme na drobné kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, dokud nám nezpění a podusíme celer a šalotku. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do směsi. Do hrnce přilijeme slepičí vývar a uvedeme do varu. Tymián opláchneme, řádně osušíme a polovinu odložíme stranou.
  • 3
    Druhou polovinu společně se solí a pepřem přidáme do polévky a vaříme v hrnci bez pokličky na mírném ohni zhruba 20 minut. Do polévky přidáme nakrájené žampiony a dalších 10 minut povaříme.
  • 4
    Pažitku řádně opláchneme, osušíme, nasekáme na krátké nudličky. Rajčata zalijeme vařící vodou, až změknou, zbavíme je jader a slupky. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky a odložíme bokem.
  • 5
    V toustovači či na pánvi připravíme 4 topinky z bílého chleba. Opečené krajíce umístíme na dna talířů. Polévku ochutíme vínem, necháme ji vzkypět, posléze dochutíme solí, pepřem a zbylým kořením. Potom ji nalijeme do talířů.
  • 6
    Do polévky přidáme nakrájená rajčata, ozdobíme ji odloženým tymiánem, pažitkou a posypeme strouhanným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.