Houbová polévka s červenou čočkou
45 min.
Ingredience
- 80gramůCibulka jarní
- 200gramůČočka červená
- 40gramůKerblík
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůKari koření
- 400gramůHouby čerstvé
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 25gramůProtlak rajčatový
- 40gramůOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
11 g
Cukr
521 mg
Postup přípravy
- 1Křemenáče očistíme, nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka, kerblík posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme čočku, polovinu hub, osmahneme, přidáme cibulku, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Mezitím zbytek hub osmahneme v pánvi na kousku másla. Do polévky vmícháme smetanu, rajčatový protlak, kari koření a polévku rozmixujeme. Polévku rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme plátky hub a kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.