Houbová polévka s červenou čočkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
11 g
Cukr
521 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křemenáče očistíme, nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka, kerblík posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme čočku, polovinu hub, osmahneme, přidáme cibulku, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Mezitím zbytek hub osmahneme v pánvi na kousku másla. Do polévky vmícháme smetanu, rajčatový protlak, kari koření a polévku rozmixujeme. Polévku rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme plátky hub a kerblíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.