Houbová polévka se sýrem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, šalotku nadrobno, sýr nastrouháme, pažitku posekáme najemno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme celer se šalotkou, osmahneme, přidáme česnek, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu a vaříme zvolna zhruba 20 minut. Nyní přidáme plátky žampionů a povaříme dalších 10 minut. Přilijeme víno, necháme projít varem a odstavíme.
  • 3
    Rajčata scedíme, nakrájíme nadrobno, krajíčky toastového chleba rozkrojíme na trojúhelníčky a opečeme nasucho v topinkovači.
  • 4
    Do každého talíře položíme dva trojúhelníčky opečeného chleba, posypeme pažitkou, přidáme lžíci rajčat, zalijeme horkou polévkou, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.