Houbová pomazánka s kapií
70 min.
Ingredience
- 1kilogramHouby čerstvé
- 4lžíceSádlo vepřové škvařené
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 3kusyKapie
- 1kusCitrony
- 2lžičkyKmín mletý
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Houby umyjeme, nakrájíme, podusíme na sádle, necháme vychladnout. Na jiné pánvičce osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme k houbám. Když máme cibuli a houby vychladlé, pomeleme je spolu s kapií a česnekem na strojku na maso.
- 2V misce dobře promícháme a přidáme kmín, podle chutí sůl a pepř, vymačkáme citrónovou šťávu, posypeme naseknou petrželovou natí.
- 3Ještě jednou dobře zamícháme, dáme do skleniček, uzavřeme a skladujeme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.