Houbová velikonoční polévka – letnice

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
743 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Jarní čerstvé houby (kačenky, smrže, penízovky, čirůvky aj.) očistíme, omyjeme a pokrájíme. Spolu s brambory, solí a kmínem je dáme do vody a uvaříme doměkka.
  • 2
    Mezitím si očistíme mrkev, celer a petržel, vše pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpustíme máslo a zeleninu podusíme. Posypeme ji dětskou krupicí, promícháme, krátce osmažíme a zamícháme do vody k bramborům a vaříme doměkka. Přidáme do polévky rozmíchané vejce, kostku zeleninového bujonu a vaříme přibližně 10–12 minut.
  • 3
    Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou zamícháme do polévky těsně před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.