Houbová velikonoční polévka – letnice
40 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 120gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKrupice dětská
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůBujón zlatý zeleninový
- 1lžícePažitka
- 1,4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
743 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Jarní čerstvé houby (kačenky, smrže, penízovky, čirůvky aj.) očistíme, omyjeme a pokrájíme. Spolu s brambory, solí a kmínem je dáme do vody a uvaříme doměkka.
- 2Mezitím si očistíme mrkev, celer a petržel, vše pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpustíme máslo a zeleninu podusíme. Posypeme ji dětskou krupicí, promícháme, krátce osmažíme a zamícháme do vody k bramborům a vaříme doměkka. Přidáme do polévky rozmíchané vejce, kostku zeleninového bujonu a vaříme přibližně 10–12 minut.
- 3Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou zamícháme do polévky těsně před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.