Houbové kynuté lívance
35 min.
Ingredience
- 150gramůHouby čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 15gramůDroždí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z čerstvých očištěných a omytých hub odkrojíme hlavičky, drobně je pokrájíme, dáme do mísy a smícháme se solí, pepřem, majoránkou, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením, mletým zázvorem a prolisovaným česnekem. Houby promícháme a necháme odležet.
- 2Do 1 dl vlažného mléka dáme 1/2 lžičky cukru, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek.
- 3Do mísy nasypeme hladkou mouku, přilijeme 4 dl mléka, přidáme 1 vejce a vzešlý kvásek. Tyčovým mixerem si směs rozmixujeme dohladka a přimícháme houby.
- 4V lívanečníku si rozpálíme olej a malou naběračkou nabíráme těsto, které na pánvi rozlijeme a usmažíme lívance. Smažíme z každé strany dozlatova přibližně 1–2 minuty.
- 5Houbové lívance podáváme horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.