Houbové kynuté lívance

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z čerstvých očištěných a omytých hub odkrojíme hlavičky, drobně je pokrájíme, dáme do mísy a smícháme se solí, pepřem, majoránkou, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením, mletým zázvorem a prolisovaným česnekem. Houby promícháme a necháme odležet.
  • 2
    Do 1 dl vlažného mléka dáme 1/2 lžičky cukru, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Do mísy nasypeme hladkou mouku, přilijeme 4 dl mléka, přidáme 1 vejce a vzešlý kvásek. Tyčovým mixerem si směs rozmixujeme dohladka a přimícháme houby.
  • 4
    V lívanečníku si rozpálíme olej a malou naběračkou nabíráme těsto, které na pánvi rozlijeme a usmažíme lívance. Smažíme z každé strany dozlatova přibližně 1–2 minuty.
  • 5
    Houbové lívance podáváme horké i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.