Houbové rizoto s bílým vínem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné lišky a hříbky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky.
  • 2
    Šalotku s česnekem očistíme a pokrájíme nadrobno. Šalvěj omyjeme a lístky drobně pokrájíme. Nivu nastrouháme.
  • 3
    Rýži Arborio pečlivě promyjeme a necháme v sítu odkapat. Rozpálíme slunečnicový olej (2 lžíce) a šalotku s česnekem zpěníme. Přidáme rýži, kterou celou dobu než se uvaří, budeme míchat.
  • 4
    Rýži promícháme s cibulkou, česnekem, přidáme šalvěj, přilijeme 1/3 zeleninového vývaru a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty. Pak postupně budeme za stálého míchání přilévat vývar, zmírníme teplotu a pomalu rýži vaříme 16 minut.
  • 5
    V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme houby, které nejdříve vydusíme z vody. Jakmile se začnou smažit, osolíme, posypeme pepřem, drceným kmínem, promícháme a smažíme dozlatova asi 5-7 minut. Pak k nim přilijeme bílé suché víno a pomalu vaříme do doby, až se tekutina odpaří na 1/3.
  • 6
    K rýži přimícháme 1 dl smetany, zelený mražený hrášek a dusíme dalších 5 minut.
  • 7
    Do uvařené rýže přimícháme usmažené houby, nastrouhaný sýr a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.