Houbové rizoto s vepřovým masem
40 min.
Ingredience
- 55gramůMáslo čerstvé
- 200gramůRýže loupaná
- 1šálekVíno bílé
- 5šálkůVývar drůbeží
- 225gramůVepřové maso libové
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Parmezán
- 3stroužkyČesnek
- 1kusPetržel - nať
- 50gramůPaprika zelená
- 500gramůHouby čerstvé
- 50gramůCibule
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
41 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme cibuli společně s česnekem. Přidáme rýži, kterou lehce osmahneme. Podlijeme bílým vínem a mícháme tak dlouho, dokud se víno nevsákne do rýže. Přilijeme vývar a vaříme tak dlouho, až je rýže krémovitá. Přibližná doba vaření je asi 20 minut podle druhu rýže.
- 2Do uvařené rýže vmícháme vepřové maso nakrájené na nudličky, pokrájené houby, smetanu, parmezán, snítku petrželky a na kostičky nakrájenou papriku. Vše dochutíme solí a necháme asi 3 minuty uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.