Houbové smažené šišky
40 min.
Ingredience
- 600gramůHříbky čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceLibeček
- 1kusCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžičkaKmín drcený
- 2kusyRohlíky bílé
- 2decilitryMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Petrželovou a libečkovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Očištěnou cibuli drobně nakrájíme a podusíme ji v pánvi na rozpáleném sádle. Přidáme houby, podle chuti posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, kmínem, promícháme a dusíme do doby, dokud se z nich nevydusí všechna šťáva.
- 3Vše vyklopíme do mísy a když houby vychladnou, přidáme k nim drobně pokrájené rohlíky, mléko, vejce a houbovou směs dobře promícháme a necháme ji 15 minut odpočinout.
- 4Z houbové směsi vytvarujeme šišky o síle 3-4 cm dlouhé přibližně 8 cm a obalíme je ve strouhance.
- 5V pánvi rozpálíme olej a houbové šišky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.