Houbový dip s gorgonzolou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
422 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme si 150 g žampiónů a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm nasekanou šalotku do sklovita. Přidáme houby a dusíme dalších 5 minut. K houbám přimícháme lžíci citrónové šťávy, 100 g zakysané smetany, 2 lžíce kyselé smetany a směs přivedeme k varu. 100 g gorgonzoly nakrájíme na kousky, přidáme do směsi a mícháme, aby se sýr rozpustil. Několik minut povaříme. Ochutíme solí a pepřem a směs po vychladnutí rozmixujeme. Omyjeme petržel, otřepeme, jemně nasekáme a přidáme do směsi. Dip podáváme dobře vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.