Houbový dip s gorgonzolou
30 min.

Ingredience
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 2lžíceSmetana kyselá
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůZakysaná smetana
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
422 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme si 150 g žampiónů a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm nasekanou šalotku do sklovita. Přidáme houby a dusíme dalších 5 minut. K houbám přimícháme lžíci citrónové šťávy, 100 g zakysané smetany, 2 lžíce kyselé smetany a směs přivedeme k varu. 100 g gorgonzoly nakrájíme na kousky, přidáme do směsi a mícháme, aby se sýr rozpustil. Několik minut povaříme. Ochutíme solí a pepřem a směs po vychladnutí rozmixujeme. Omyjeme petržel, otřepeme, jemně nasekáme a přidáme do směsi. Dip podáváme dobře vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.