Houbový guláš na pivu
50 min.
Ingredience
- 700gramůHouby čerstvé
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaTymián sušený
- 3stroužkyČesnek
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1lžíceOcet jablečný
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celer, mrkev a cibuli nakrájíme na nudličky, česnek utřeme se špetkou soli, houby nakrájíme na kostky, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, zarestujeme, vmícháme houby, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme.
- 3Po čtvrt hodině vsypeme koření, zbylou sůl a česnek. Vlijeme smetanu, v které jsme rozšlehali solamyl. Směs povaříme zhruba deset minut. Před podáváním vmícháme petrželovou nať a dochutíme octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.