Houbový guláš na pivu

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer, mrkev a cibuli nakrájíme na nudličky, česnek utřeme se špetkou soli, houby nakrájíme na kostky, petrželovou nať jemně nasekáme.
  • 2
    Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, zarestujeme, vmícháme houby, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme.
  • 3
    Po čtvrt hodině vsypeme koření, zbylou sůl a česnek. Vlijeme smetanu, v které jsme rozšlehali solamyl. Směs povaříme zhruba deset minut. Před podáváním vmícháme petrželovou nať a dochutíme octem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.