Houbový guláš s hovězím masem a bramborami
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 300gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 250gramůHouby čerstvé
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 500gramůBrambory
- 500mililitrůVoda pitná
- 400gramůRajčatová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 200mililitrůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Část oleje rozehřejeme v kastrole nebo ve velké pánvi a smažíme na něm omyté, na proužky nakrájené maso asi 2 minuty. Jenom jednou promícháme. Maso vyjmeme a necháme stranou.
- 2Do kastrolu vlijeme zbylý olej a opečeme na něm očištěné, na kousky nakrájené houby. Poprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme a vsypeme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Přilijeme horkou vodu nebo vývar, rajčatovou omáčku, zamícháme, osolíme a opepříme. Vše dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- 3Potom přidáme opečené maso a pokrm jen prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
- 4Houbový guláš ihned podáváme. Každou porci doplníme lžičkou bílého jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Místo čerstvých hub jsem použil sušené - dopředu namočené - a bylo to taky dobré.