Houbový guláš s hovězím masem a bramborami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Část oleje rozehřejeme v kastrole nebo ve velké pánvi a smažíme na něm omyté, na proužky nakrájené maso asi 2 minuty. Jenom jednou promícháme. Maso vyjmeme a necháme stranou.
  • 2
    Do kastrolu vlijeme zbylý olej a opečeme na něm očištěné, na kousky nakrájené houby. Poprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme a vsypeme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Přilijeme horkou vodu nebo vývar, rajčatovou omáčku, zamícháme, osolíme a opepříme. Vše dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
  • 3
    Potom přidáme opečené maso a pokrm jen prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
  • 4
    Houbový guláš ihned podáváme. Každou porci doplníme lžičkou bílého jogurtu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Místo čerstvých hub jsem použil sušené - dopředu namočené - a bylo to taky dobré.