Houby s oříškovou drobenkou
75 min.
Ingredience
- 350gramůŽampiony čerstvé
- 350gramůHouby čerstvé
- 4decilitryVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 90gramůMouka ovesná
- 90gramůMouka pšeničná celozrnná
- 25gramůMandle mleté
- 25gramůOřechy vlašské
- 60gramůPistácie
- 1lžičkaTymián sušený
- 90gramůTuk
- 1lžíceFenyklová semínka
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
57 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Houby a vývar vložíme do velké pánve, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 15 minut. Poté necháme okapat, vývar uchováme.
- 2Máslo rozehřejeme ve woku, osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Vmícháme mouku, povaříme minutu, poté sundáme wok z ohně, vmícháme uschovaný houbový vývar, vrátíme na oheň a vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme houby, smetanu, petrželku, sůl, pepř a přendáme do zapékací mísy.
- 3V misce smícháme pšeničnou mouku, ovesnou mouku, sůl, pepř, oříšky a tymián. Přidáme rostlinný tuk a zpracovávme, až se drobenka začne podobat strouhance.
- 4Celý povrch hub posypeme drobenkou a poté semínky fenyklu. V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 190 stupňů.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.