Houskový nákyp se sýrem
50 min.
Ingredience
- 6kusůŽemle tuková
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůTuk
- 2lžíceStrouhanka
- 5kusůVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 10gramůPažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
180 mg
Cukr
644 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na kostičky, opečeme na másle a potom je vložíme do formy nebo do pekáčku.
- 2V mléce rozmíchanou mouku vaříme za stálého míchání, až zhoustne. Necháme prochladnout.
- 3Potom vmícháme strouhaný sýr, pažitku, sůl, pepř a žloutky. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej zamícháme do připravené směsi.
- 4Nakonec směs navršíme na žemle a dáme zapéci do předehřáté trouby asi na 30 minut.
- 5Podáváme se zeleninovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.