Hovězí boršč
120 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 5kusůMeruňky sušené
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceSůl
- 1kusŘepa žlutá
- 1kusCibule červená
- 8gramůPetržel - nať
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyRajčata
- 470mililitrůVoda pitná
- 35gramůBrukev řepka
- 685gramůHovězí maso vařené
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceLimetková šťáva
- 30mililitrůOlej olivový
- 1,9litryVývar zeleninový
- 0,5lžícePepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2993 kcal
Bílkoviny
214 g
Tuky
130 g
Sacharidy
259 g
Vláknina
37 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Omytou řepu usušíme a zabalíme do alobalu. Řepu pečeme do měkka, asi 30 minut. Necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na malé kousky. Zakápneme šťávou z limetky a dáme bokem.
- 2Vezmeme přiměřeně velký hrnec a rozpálíme v něm olivový olej. Česnek a cibuli na mírném ohni vaříme, dokud nezezlátne. Vmícháme bobkový list, sůl, pepř a na jemno nasekanou petržel. Přidáme na malé kousky nakrájenou brukev, mrkev, celer, papriku, rajčata, sušené meruňky a hovězí maso. Restujeme 7-10 minut a potom zalijeme vývarem a vodou. Přidáme upečenou řepu.
- 3Hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme zeleninu povařit dokud nezměkne. Přibližně 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.