Hovězí dušené na víně
245 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí plec
- 12mililitrůOlej stolní
- 120gramůCibule
- 700mililitrůVíno Cahors
- 6gramůTymián čerstvý
- 6gramůPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 40gramůŠunka parmská
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na kostky a necháme osmahnout na rozpáleném oleji.
- 2Mezitím oloupeme cibuli, pokrájíme jí na drobné kousky a necháme taktéž osmažit na rozpáleném oleji.
- 3Maso lehce zaprášíme moukou, necháme mírně ztmavnout, poté podlijeme vínem.
- 4Přisypeme pokrájené bylinky, rajčatový protlak a česnek. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.
- 5Poté na povrch rozložíme plátky šunky, přiklopíme poklicí a necháme 210 minut dusit.
- 6Po uvaření ihned servírujeme, vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.