Hovězí filety s mrkvovou omáčkou

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, nakrájíme na filety, dáme je do misky, posypeme kari kořením, polijeme olejem a do skončení přípravy omáčky odložíme maso do ledničky.
  • 2
    Omáčka: Mrkev omyjeme pod tekoucí vodou, položíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom ji scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném másle cibuli opečeme dozlatova, česnek v pánvi jen provoníme, potom přidáme uvařenou, na kolečka nakrájenou mrkev, přidáme med, vymačkanou šťávu ze 2 citronů a z 1 pomeranče, zalijeme 1 dl vody, vše chvilku dusíme, podle chuti osolíme, opepříme a ručním ponorným mixérem rozmixujeme na hustější omáčku.
  • 3
    Příprava hrášku: Mražený hrášek rozmrazíme, opláchneme pod tekoucí vodou, namočíme na 10 minut do horké vody, necháme okapat, položíme hrášek do mísy, polijeme olivovým olejem, pokapeme chilli omáčkou, dobře promícháme, necháme chvilku odpočinout a podáváme.
  • 4
    V pánvi, nejlépe s posíleným dnem, rozpálíme olej, naskládáme do ní připravené masové filety a z obou stran opečeme doměkka.
  • 5
    Upečené maso pokládáme podle porcí na mělké talíře, přidáme jako přílohu zelený hrášek, polijeme mrkvovou omáčku a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.