Hovězí guláš barevný
130 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1lžíceHořčice
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 800gramůHovězí kližka
- 60gramůSádlo škvařené
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 150gramůKapie
- 150gramůCeler bulvový
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso, lehce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a podlijeme vodou. Mouku rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přilijeme do guláše, ochutíme česnekem a vaříme 90 minut.
- 3Na horkou pánev nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přidáme kapie pokrájené na nudličky a celer nastrouhaný nahrubo. Pár minut orestujeme a stáhneme z ohně.
- 4Guláš rozdělíme do talířů, ozdobíme čtvrtkami vařeného vejce a směsí z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.