Hovězí guláš s bramborami
120 min.
Ingredience
- 900gramůHovězí maso přední
- 40mililitrůTuk
- 180gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 500gramůBrambory
- 100gramůHalušky
- 150gramůPaprika zelená
- 150gramůRajčata
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 4gramyKmín celý
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, rajčata na čtvrtky, česnek prolisujeme.
- 2Na tuku zpěníme cibuli, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme vodou, přidáme kmín, česnek a povaříme, dokud maso nezačne měknout. Nyní přisypeme papriky, rajčata, brambory, halušky a dovaříme.
- 3Servírujeme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.