Hovězí guláš s rýží
110 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí plec
- 180gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 400gramůZelí kysané
- 120gramůPaprika zelená
- 400gramůRýže dušená
- 300gramůSmetana zakysaná 11%
- 40gramůOlej rostlinný
- 3gramyKmín celý
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, zelenou papriku na nudličky, česnek prolisujeme, kysané zelí scedíme a pokrájíme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme česnek, kmín, podlijeme vodou tak, aby bylo maso zakryté a vaříme do měkka. Nyní přidáme zelenou papriku, kysané zelí, povaříme, nakonec vmícháme dušenou rýži, smetanu, provaříme a odstavíme.
- 3Servírujeme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.