Hovězí hřbet na smetaně
90 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 100gramůSlanina vepřová
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 20gramůKapary
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusRohlíky bílé
- 100gramůHouby čerstvé
- 2decilitryZakysaná smetana
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 3kusyBobkový list
- 30mililitrůMléko polotučné
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce orestujeme. Na tento základ vložíme maso, pokrájené na kostky, osolíme, přidáme koření, obložíme rozkrájenými houbami a přilijeme ocet. Dusíme zakryté za občasného podlití přibližně 30 minut. Vyjmeme všechno koření a maso spolu s kapary umeleme na masovém strojku.
- 2V míse namočíme rohlík, pokrájený na kostičky, do mléka, přidáme mletou směs a vejce, důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme tenkými plátky slaniny, na ně rozložíme masovou směs, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Mezitím v kastrolu rozmixujeme výpek se zeleninou, přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dochutíme a povaříme do zhoustnutí. Opečené maso vyklopíme, nakrájíme na plátky a zalijeme horkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.