Hovězí hřbet na smetaně

90 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce orestujeme. Na tento základ vložíme maso, pokrájené na kostky, osolíme, přidáme koření, obložíme rozkrájenými houbami a přilijeme ocet. Dusíme zakryté za občasného podlití přibližně 30 minut. Vyjmeme všechno koření a maso spolu s kapary umeleme na masovém strojku.
  • 2
    V míse namočíme rohlík, pokrájený na kostičky, do mléka, přidáme mletou směs a vejce, důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme tenkými plátky slaniny, na ně rozložíme masovou směs, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Mezitím v kastrolu rozmixujeme výpek se zeleninou, přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dochutíme a povaříme do zhoustnutí. Opečené maso vyklopíme, nakrájíme na plátky a zalijeme horkou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.