Hovězí jazyk se sardelovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 1kusHovězí jazyk
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1kusCibule
- 1lžíceLibeček
- 3kusyŠalotka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceKapary
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 120gramůOkurky nakládané
- 2kusySardelové řezy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dobře omytý jazyk dáme do 1 litru vody, osolíme a vaříme doměkka přibližně 60 minut. Do vody dáme bobkový list, nové koření, celý pepř a jednu očištěnou cibuli a snítku (1 lžíci) omytého libečku.
- 2Uvařený jazyk promyjeme pod studenou vodou a hned sloupneme a nakrájíme na plátky.
- 3Očištěné šalotky drobně pokrájíme. Sardelky vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Omytou petrželku kudrnku drobně posekáme.
- 4V hrnci si rozpálíme máslo a šalotku osmažíme dozlatova. Přidáme k ní sardelky, kapary, 2.5 dl scezeného vývaru z jazyka, 2 lžíce octa a pod pokličkou dusíme přibližně 7 minut. Pak omáčku osolíme podle chuti (0.5 lžičky), přidáme pepř, dáme do ní nakrájené plátky jazyka a dusíme pod pokličkou 10 minut. Plátky masa potom vyjmeme, omáčku propasírujeme a zamícháme do ní petrželku a na kostičky pokrájenou sladkokyselou okurku.
- 5Jazyk dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.