Hovězí jazyk se zavařeninovou omáčkou

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
48 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jazyk vložíme do osolené vody, přidáme očištěný a pokrájený celer, cibuli, mrkev a petržel, bobkový list a uvaříme doměkka. Poté uvařený jazyk na chvíli ochladíme ve studené vodě a oloupeme.
  • 2
    Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nové koření a krátce orestujeme. Zasypeme moukou a opražíme, přidáme marmeládu, protlak, sůl, cukr, přilijeme vývar z jazyka a necháme na mírném plameni vařit.
  • 3
    Hotovou omáčku rozmixujeme ručním mixérem, přidáme plátky mandlí, hrozinky a víno a necháme přejít varem. Jazyk nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.