Hovězí jazyk se zavařeninovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí jazyk
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 2gramyNové koření mleté
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMarmeláda rybízová
- 10gramůSůl
- 20gramůCukr krupice
- 30gramůHrozinky
- 1decilitrVíno červené
- 20gramůMandle
- 1litrVoda pitná
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
48 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Jazyk vložíme do osolené vody, přidáme očištěný a pokrájený celer, cibuli, mrkev a petržel, bobkový list a uvaříme doměkka. Poté uvařený jazyk na chvíli ochladíme ve studené vodě a oloupeme.
- 2Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nové koření a krátce orestujeme. Zasypeme moukou a opražíme, přidáme marmeládu, protlak, sůl, cukr, přilijeme vývar z jazyka a necháme na mírném plameni vařit.
- 3Hotovou omáčku rozmixujeme ručním mixérem, přidáme plátky mandlí, hrozinky a víno a necháme přejít varem. Jazyk nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.