Hovězí jazyk zapečený v omáčce

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí jazyk omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kořenovou zeleninou a cibulí. Uvařený jazyk propláchneme ve studené vodě a oloupeme.
  • 2
    Z 30g másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme 2dl vývaru z jazyka, zjemníme smetanou a strouhankou, krátce povaříme. Do již hotové jíšky vmícháme žloutky z vajíček.
  • 3
    Jazyk nakrájíme na slabé plátky, osolíme, naskládáme do zbytkem másla vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným tvarohem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.