Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOlivy černé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 150gramůHovězí maso mleté
- 20gramůSýr Feta
- 2kusyPórek
- 3lžíceVíno bílé
- 50gramůZakysaná smetana
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Olivy vypeckujeme a nasekáme je najemno.
- 2V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso, mléko a olivy, směs ochutíme paprikou, pepřem a solí a vytvoříme z ní malé karbanátky.
- 3Sýr Feta rozdrobíme. Část si dáme stranou a do středu každého připraveného karbanátku pak vmáčkneme kousek sýra a zakryjeme ho masovou směsí.
- 4V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a karbanátky na něm smažíme z každé strany 5 až 7 minut.
- 5Pórek omyjeme, rozpůlíme na délku a i se světlou natí nakrájíme na kousky.
- 6V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a na něm krátce osmahneme nakrájený pórek. Pak ho zalijeme bílým vínem a smetanou a za stálého mícháni ho v pánvi na středním ohni necháme ještě 3 až 5 minut. Potom pórkovou směs dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme.
- 7Smažené karbanátky podáváme posypané zbylým sýrem s pórkovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.