Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olivy vypeckujeme a nasekáme je najemno.
  • 2
    V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso, mléko a olivy, směs ochutíme paprikou, pepřem a solí a vytvoříme z ní malé karbanátky.
  • 3
    Sýr Feta rozdrobíme. Část si dáme stranou a do středu každého připraveného karbanátku pak vmáčkneme kousek sýra a zakryjeme ho masovou směsí.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a karbanátky na něm smažíme z každé strany 5 až 7 minut.
  • 5
    Pórek omyjeme, rozpůlíme na délku a i se světlou natí nakrájíme na kousky.
  • 6
    V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a na něm krátce osmahneme nakrájený pórek. Pak ho zalijeme bílým vínem a smetanou a za stálého mícháni ho v pánvi na středním ohni necháme ještě 3 až 5 minut. Potom pórkovou směs dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme.
  • 7
    Smažené karbanátky podáváme posypané zbylým sýrem s pórkovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.