Hovězí karbanátky se špenátem a sýrem
35 min.
Ingredience
- 160gramůHovězí maso mleté
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyPaprika pálivá mletá
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůBaby špenát
- 1kusCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 40gramůStrouhanka
- 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 3špetkyPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, sladkou a pálivou papriku, majoránku, vejce, omytý, nadrobno pokrájený baby špenát, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, prolisované stroužky česneku, 20g strouhanky a 2 lžíce nastrouhaného sýru. Směs dobře promícháme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.
- 2Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Z masové směsi vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a poklademe na plech. Plech s karbanátky vložíme do středu trouby a pečeme je do zlatohněda z každé strany přibližně po 8-10 minutách.
- 3Karbanátky podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.