Hovězí karbanátky se sušenými rajčaty
30 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso mleté
- 200gramůRajčata sušená sterilovaná
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůOregano sušené
- 100gramůSalát ledový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso dáme do misky, přidáme oloupaný a drobně nasekaný česnek, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přisypeme nakrájená sušená rajčata a majoránku. Všechny suroviny dobře promícháme a rukama tvarujeme karbanátky, které posypeme kořením a vložíme do ledničky na 10 minut odležet.
- 2Rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu a naskládáme připravené karbanátky, které po obou stranách pečeme přibližně 15 minut.
- 3Na talíř položíme list ledového salátu, na něj karbanátek a posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.