Hovězí kari po thajsku

150 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech na něm zprudka dohněda smažíme na kostky nakrájené maso. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.
  • 2
    Do pekáče vložíme celý kardamom, skořici, bobkové listy, hřebíček, celý pepř a zprudka minutu smažíme, průběžně promícháváme. Koření vyjmeme z kastrolu a svážeme je do mušelínu.
  • 3
    Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli a průběžně promícháváme a asi 3 minuty smažíme, až začne zlátnout. Přidáme strouhaný zázvor, drcený česnek, papriku, namletý kmín, koriandr, sůl, kajenský pepř a 4 lžíce vody, 1 minutu mícháme a povaříme.
  • 4
    Do pekáče vrátíme maso a koření, přimícháme jogurt. Potom přimícháme zbylou vodu, přidáme nakrájená rajčata a červenou papriku.
  • 5
    Přivedeme k varu, přikryjeme a 2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C. Před podáváním odstraníme sáček s kořením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.