Hovězí kari po thajsku
150 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 10gramůKardamom
- 10gramůSkořice celá
- 2kusyBobkový list
- 6kusůHřebíček
- 130gramůCibule
- 50gramůZázvor celý
- 4stroužkyČesnek
- 4lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 3gramyPepř cayenský
- 600mililitrůVoda pitná
- 90gramůJogurt bílý
- 160gramůPaprika červená
- 5gramůPepř černý celý
- 2lžičkyKmín římský
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 400gramůRajčata
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech na něm zprudka dohněda smažíme na kostky nakrájené maso. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.
- 2Do pekáče vložíme celý kardamom, skořici, bobkové listy, hřebíček, celý pepř a zprudka minutu smažíme, průběžně promícháváme. Koření vyjmeme z kastrolu a svážeme je do mušelínu.
- 3Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli a průběžně promícháváme a asi 3 minuty smažíme, až začne zlátnout. Přidáme strouhaný zázvor, drcený česnek, papriku, namletý kmín, koriandr, sůl, kajenský pepř a 4 lžíce vody, 1 minutu mícháme a povaříme.
- 4Do pekáče vrátíme maso a koření, přimícháme jogurt. Potom přimícháme zbylou vodu, přidáme nakrájená rajčata a červenou papriku.
- 5Přivedeme k varu, přikryjeme a 2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C. Před podáváním odstraníme sáček s kořením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.