Hovězí kostky na rozmarýnu se zeleninou

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
17 g
Cukr
563 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a očistíme chřest. Mrkev a dolní třetiny chřestu oloupeme. Stonky chřestu blanšírujeme v osolené vroucí vodě asi 8 minut. Přidáme mrkev na 4 minuty. Nakonec necháme okapat a chřest podélně rozkrojíme. Brambory se slupkou vaříme ve vodě 10 minut, necháme zchladit a oloupeme. Cukety omyjeme a podélně nakrájíme na plátky.
  • 2
    Pečící plech potřeme olejem (5 lžic).
  • 3
    Nakrájené maso na kostky okořeníme solí a pepřem a rozložíme na plech. Promícháme zeleninu a přidáme na plech k masu. Rozmarýnem, otrhaným od stonků, posypeme maso a zeleninu a dokořeníme solí a pepřem. Vše pokapeme olejem (3 lžíce) a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut.
  • 4
    Maso musí být upečené a zelenina zlatohnědá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.