Hovězí kýta na černém pivu
215 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí kýta
- 350gramůCibule
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceOcet vinný červený
- 30gramůPetržel - nať
- 10gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Krutony
- 80gramůBageta
- 50gramůHořčice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
27 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech přidáváme kostky hovězího masa a zprudka je několik minut dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme. Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek a cukr. Průběžně promícháváme a směs několik minut smažíme.
- 2Přisypeme mouku, mícháme a 1 minutu ji necháme osmažit. Přilijeme pivo a vývar a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
- 3Do pekáče vrátíme maso, přilijeme ocet, přidáme snítky petržele a tymiánu (trochu si necháme stranou), bobkový list, podle chuti sůl a pepř. Podusíme dvě a půl hodiny v předehřáté troubě při 150 °C, až maso změkne. Odstraníme petržel, tymián a bobkový list.
- 4Teplotu v troubě zvýšíme na 190 °C a připravíme krutony. Bagetu nakrájíme na plátky a potřeme hořčicí. Krutony vložíme do pekáče.
- 5Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby, aby krutony byly křupavé. Ozdobíme čerstvým tymiánem. Podáváme spolu s hovězí kýtou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.