Hovězí kýta na černém pivu

215 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
27 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech přidáváme kostky hovězího masa a zprudka je několik minut dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme. Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek a cukr. Průběžně promícháváme a směs několik minut smažíme.
  • 2
    Přisypeme mouku, mícháme a 1 minutu ji necháme osmažit. Přilijeme pivo a vývar a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
  • 3
    Do pekáče vrátíme maso, přilijeme ocet, přidáme snítky petržele a tymiánu (trochu si necháme stranou), bobkový list, podle chuti sůl a pepř. Podusíme dvě a půl hodiny v předehřáté troubě při 150 °C, až maso změkne. Odstraníme petržel, tymián a bobkový list.
  • 4
    Teplotu v troubě zvýšíme na 190 °C a připravíme krutony. Bagetu nakrájíme na plátky a potřeme hořčicí. Krutony vložíme do pekáče.
  • 5
    Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby, aby krutony byly křupavé. Ozdobíme čerstvým tymiánem. Podáváme spolu s hovězí kýtou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.