Hovězí kýta s petrželovo - hořčičnou omáčkou
95 min.
Ingredience
- 1,25kilogramyHovězí kýta
- 1kusCibule
- 10kusůPepř černý celý
- 6kusůHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 1,5lžičkyTuk
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceHořčice
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOcet jablečný
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5litrMléko nízkotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
556 mg
Cukr
723 mg
Postup přípravy
- 1Do velkého kastrolu nalijeme studenou vodu, ponoříme do ní hovězí maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celý pepř a hřebíčky, bobkový list a jablečný ocet. Po přivedení k varu vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu a 10 minut. Uvařené maso vyjmeme a odlijeme si šálek vývaru.
- 2Omáčku připravíme takto: Na mírném ohni v kastrůlku rozehřejeme tuk s nízkým obsahem cholesterolu a dáme bokem, vmícháme hladkou mouku a hořčici, přilijeme vývar a mléko a opět na mírném ohni přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Přidáme petržel a podle chuti okořeníme.
- 3Uvařené maso nakrájené na tenké plátky, naskládáme na talíř a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.