Hovězí kýta s petrželovo - hořčičnou omáčkou

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
556 mg
Cukr
723 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého kastrolu nalijeme studenou vodu, ponoříme do ní hovězí maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celý pepř a hřebíčky, bobkový list a jablečný ocet. Po přivedení k varu vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu a 10 minut. Uvařené maso vyjmeme a odlijeme si šálek vývaru.
  • 2
    Omáčku připravíme takto: Na mírném ohni v kastrůlku rozehřejeme tuk s nízkým obsahem cholesterolu a dáme bokem, vmícháme hladkou mouku a hořčici, přilijeme vývar a mléko a opět na mírném ohni přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Přidáme petržel a podle chuti okořeníme.
  • 3
    Uvařené maso nakrájené na tenké plátky, naskládáme na talíř a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.