Hovězí maso dušené s bramborami

55 min.
Libanon

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
6 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky jako brambory nakrájíme i omyté hovězí maso.
  • 2
    Cibule oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek prolisujeme.
  • 3
    V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky masa, opepříme, osolíme, promícháme a opečeme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit.
  • 4
    V jiné pánvi na rozpáleném oleji opečme kousky brambor a ty pak společně s česnekem přidáme k masu. Vše promícháme, v případě potřeby přilijeme vodu a ještě 10 minut dusíme, dokud maso není měkké. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
  • 5
    Podáváme teplé, můžeme obložit čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.