Hovězí maso dušené s bramborami
55 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1kilogramBrambory
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2,5decilitryVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
6 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky jako brambory nakrájíme i omyté hovězí maso.
- 2Cibule oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek prolisujeme.
- 3V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky masa, opepříme, osolíme, promícháme a opečeme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit.
- 4V jiné pánvi na rozpáleném oleji opečme kousky brambor a ty pak společně s česnekem přidáme k masu. Vše promícháme, v případě potřeby přilijeme vodu a ještě 10 minut dusíme, dokud maso není měkké. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
- 5Podáváme teplé, můžeme obložit čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.