Hovězí maso dušené s cizrnou a bramborami

60 min.
Tunisko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu namočíme alespoň na 3 hodiny do 1 l studené vody. Změklou slijeme přes síto, propláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Maso nakrájíme na větší kousky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozpustíme v horké vodě a krátce převaříme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a kousky masa, promícháme a osmahneme.
  • 4
    Do pánve k masu přisypeme okapanou cizrnu a nakrájené brambory, dochutíme zázvorem a muškátovým oříškem, opepříme a osolíme, zalijeme vývarem z masoxu, promícháme a necháme pod pokličkou dusit, dokud maso není měkké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.