Hovězí maso dušené s cizrnou a bramborami
60 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 250gramůCizrna
- 500gramůBrambory
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusMasox
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu namočíme alespoň na 3 hodiny do 1 l studené vody. Změklou slijeme přes síto, propláchneme a necháme okapat.
- 2Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Maso nakrájíme na větší kousky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozpustíme v horké vodě a krátce převaříme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a kousky masa, promícháme a osmahneme.
- 4Do pánve k masu přisypeme okapanou cizrnu a nakrájené brambory, dochutíme zázvorem a muškátovým oříškem, opepříme a osolíme, zalijeme vývarem z masoxu, promícháme a necháme pod pokličkou dusit, dokud maso není měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.