Hovězí maso dušené s cuketou a olivami
92 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyHovězí maso zadní
- 100gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kilogramCuketa
- 120gramůOlivy černé
- 150gramůRajčata
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 80mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
37 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vývar dáme stranou. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, očištěnou cuketu nakrájíme na kostičky, olivy rozpůlíme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 2Uvařené maso osmažíme na oleji s cibulí a česnekem, vmícháme cuketu, olivy a rajčata, ochutíme skořicí, solí a pepřem. K směsi přilijeme 800 ml vývaru z masa a na mírném plameni dusíme zhruba deset minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.