Hovězí maso dušené se zeleninou a brambory
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 300gramůBrambory
- 120gramůMorek
- 1kusPetržel kořen
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, morek, mrkev a brambory na tenké plátky. Ostatní zeleninu rozkrájíme na drobno.
- 2Zapékací mísu vyložíme na dně plátky morku a masa, poslíme, opepříme a následně dáme vrstvu osolených brambor a mrkve, cibule a posypeme sekanou zeleninou. Vrstvy opakujeme ještě jednou.
- 3Pokrm dusíme v troubě cca 1 1/2 hodiny.
- 4Podáváme v zapékací míse.
- 5Jako přílohu podáváme saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.