Hovězí maso na bazalce
70 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí kýta
- 100gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůBazalka
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 600mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůPaprika červená
- 40gramůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, lístky bazalky posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, orestujeme, podlijeme sojovou omáčkou, vodou, přidáme polovinu bazalky, papriku a dusíme doměkka. Minutu před koncem vaření přisypeme zbytek bazalky, aby celý pokrm provoněla. Tekutina musí být téměř odpařená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.