Hovězí maso na grilu
31 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 2kilogramyHovězí maso zadní
- 50gramůCeler řapíkatý
- 50gramůPetržel kořen
- 1decilitrOcet vinný
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 150gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1decilitrOlej stolní
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůHořčice
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1327 kcal
Bílkoviny
149 g
Tuky
65 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve ve větším hrnci dáme vařit vodu, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, mrkev, celer, petržel a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše necháme jen krátce povařit a hotový lák odstavíme.
- 2Hovězí maso nakrájíme na plátky a celé ponoříme do misky s vychlazeným lákem. Připravené maso dáme na 24 hodin do chladničky.
- 3Naložené maso grilujeme z každé strany přibližně 8 minut a potíráme jej směsí oleje a papriky.
- 4Hotové maso servírujeme s hořčicí a čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.