Hovězí maso na zázvoru se smetanou

130 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na čtyři plátky, cibuli nadrobno, zázvor nastrouháme najemno, slaninu pokrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme.
  • 2
    Plátky masa po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme slabou vrstvou hořčice.
  • 3
    V hrnci rozškvaříme sádlo, přidáme plátky masa a zprudka na sádle osmahneme z obou stran. Přisypeme cibuli, zázvor s česnekem, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  • 4
    Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme vodou, provaříme, přidáme smetanu, ještě krátce povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.
  • 5
    Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.