Hovězí maso na zázvoru se smetanou
130 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 80gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůCibule
- 25gramůZázvor celý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůHořčice
- 400gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na čtyři plátky, cibuli nadrobno, zázvor nastrouháme najemno, slaninu pokrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme.
- 2Plátky masa po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme slabou vrstvou hořčice.
- 3V hrnci rozškvaříme sádlo, přidáme plátky masa a zprudka na sádle osmahneme z obou stran. Přisypeme cibuli, zázvor s česnekem, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- 4Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme vodou, provaříme, přidáme smetanu, ještě krátce povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.
- 5Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.