Hovězí maso na zelenině s houbami
90 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 5litrůVoda pitná
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- Na hříbkovou omáčku
- 3mililitryCitrónová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůVoda pitná
- 250gramůSmetana sladká
- 300gramůHříbky čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2špetkyKari koření
- 1lžičkaKmín drcený
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso potřeme solí a pepřem. Oloupanou cibuli drobně nasekáme, společně s masem opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přisypeme mraženou zeleninu, promícháme, zalijeme vodou a vložíme do horké trouby. Za častého polévání vlastní šťávou maso pečeme do měkka. Před dopečením maso potřeme citrónovou šťávou smíchanou s medem a prolisovaným česnekem. Měkké maso vybereme, šťávu posypeme moukou, zalijeme vodou a smetanou. Ihned rozmixujeme, poté přivedeme k varu.
- 2Očištěné omyté hříbky nakrájíme na tenké plátky, které osmahneme na rozehřátém másle. Ochutíme solí, pepřem, kari kořením a kmínem, podusíme do měkka. Hříbky vmícháme do rozmixované omáčky, promícháme a společně prohřejeme.
- 3Teplé maso rozkrájíme na plátky, rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, přelijeme hříbkovou omáčkou, na talíře přidáme vhodnou přílohu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.