Hovězí maso na zelenině s houbami

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso potřeme solí a pepřem. Oloupanou cibuli drobně nasekáme, společně s masem opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přisypeme mraženou zeleninu, promícháme, zalijeme vodou a vložíme do horké trouby. Za častého polévání vlastní šťávou maso pečeme do měkka. Před dopečením maso potřeme citrónovou šťávou smíchanou s medem a prolisovaným česnekem. Měkké maso vybereme, šťávu posypeme moukou, zalijeme vodou a smetanou. Ihned rozmixujeme, poté přivedeme k varu.
  • 2
    Očištěné omyté hříbky nakrájíme na tenké plátky, které osmahneme na rozehřátém másle. Ochutíme solí, pepřem, kari kořením a kmínem, podusíme do měkka. Hříbky vmícháme do rozmixované omáčky, promícháme a společně prohřejeme.
  • 3
    Teplé maso rozkrájíme na plátky, rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, přelijeme hříbkovou omáčkou, na talíře přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.