Hovězí maso s květákem
40 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1000gramůHovězí maso přední
- 20gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůGlutasol
- 20gramůPetržel - nať
- 50gramůČesnek
- 400gramůKvěták
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 300mililitrůOlej stolní
- 200mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a necháme částečně ztuhnout v chladničce. Potom je nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme tuk a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme maso a vidličkou je promícháme, aby se neslepilo.
- 3Připravené maso krátce opečeme, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku a glutasol a maso vyjmeme. Nesmíme je opékat dlouho, aby neztvrdlo a uvnitř zůstalo měkké.
- 4Do šťávy po opékání přidáme květák rozdělený na růžičky, zalijeme jej vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- 5Nakonec přidáme připravené maso a třený česnek, vše promícháme a prohřejeme.
- 6Při podávání posypeme pokrm omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.