Hovězí maso s omáčkou z loupaných rajčat
145 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso přední
- 1litrVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 420gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4kusyHřebíček
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vodu s masem necháme jen probublávat. Přidáme k němu bobkový list, nové koření, celý pepř a celou očištěnou cibuli. Vaříme ho pomalu 1 hodinu.
- 2Mezitím očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a po hodině vaření zeleninu přidáme k masu, vývar dochutíme solí a vaříme další hodinu. Maso by mělo být měkké.
- 3Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme do rendlíku. Do 500ml vývaru přimícháme konzervovaná loupaná rajčata, hřebíček a povaříme je při mírné teplotě asi 10 minut. Poté hřebíček vyjmeme, vzniklou rajčatovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme ji solí a cukrem. Vložíme do omáčky na plátky nakrájené maso a prohřejeme ho.
- 4Na talíře dáme plátky masa, přelijeme je rajčatovou omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.