Hovězí maso s piniovými oříšky a salátem - Nóbi áni
40 min.
Ingredience
- Kořenící omáčka
- 90mililitrůOmáčka sójová
- 36gramůCukr krupice
- 21gramůMed včelí
- 28gramůCibulka jarní
- 16gramůČesnek
- 16mililitrůSirup zázvorový
- 0,5gramPepř černý mletý
- 26mililitrůOlej sezamový
- 6gramůSůl sezamová
- Příprava masa
- 600gramůHovězí svíčková
- 2gramyOříšky piniové
- 50gramůSalát hlávkový
- 70mililitrůDžus hruškový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
788 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme tuk a šlachy a nakrájíme ho přes vlákno na silnější obdélníčky - asi 5 x 7 cm. Plátky masa lehce naklepeme a necháme marinovat v hruškovém džusu 10 minut.
- 2Kořenící omáčku připravíme tak, že česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno a smícháme je s cukrem, medem, olejem, sójovou omáčkou, pepřem, solí a zázvorovým sirupem.
- 3Hlávkový salát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a rozebereme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat na sítu. Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na jemný prášek.
- 4Plátky masa obalíme v kořenící omáčce. Na předehřátém grilu kousky masa opečeme z každé strany tak, že maso opékáme 15 cm nad zdrojem tepla, abychom ho nespálili.
- 5Opečené maso servírujeme na mělčích miskách, posypané rozdrcenými piniovými oříšky a obložené listy hlávkového salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.